Murerstilladser – Perfekt til murerarbejde


Et murerstillads bliver brugt af murer, da det er et meget robust stillads. Stilladset er oftest fremstillet i en varmgalvaniseret højkvalitetsstål, fordi de både vejer- og holder til mere.

Murerstilladset findes i en højde (arbejdshøjde) fra 4 til 12 meter – hvis man ønsker en højde på mere end 4 meter (som indgår i standardpakken), så er der mulighed for udbygningspakker.

I de fleste standardpakker indgår både trætraller, søjler, og bøjlefastgørelser. Dertil findes der udvidelses tilbehør, som kan tilkøbes: murankre, ekstra trætraller, dæk eller montagedæk, trallelåse, fodsparkholdere, bjælkeryttere, Barrelle, trapper, gelændere, m.m.

Fordele og ulemper ved murerstilladser

Murerstilladset er yderst anvendeligt, hvis du skal murer et hus eller garage. Og fordelen ved at bruge et murerstillads fremfor f.eks. et rullestillads er, at det overskydende mørtel ikke vil sidde fast på stilladsets platforme – det vil i stedet falde ned igennem trætrallernes revner og lande nede på jorden.

Dertil er det en fordel, at det er fremstillet i et robust og stabilt materiale, som stål netop er, da det ikke vil blive påvirket af den til tider store belastning fra mursten og mørtel.

Nedenfor er der opstillet nogle fordele og ulemper ved murerstilladser.

Murerstillads

Fordele ved murerstilladser

  • Murerstilladset er robust og kan, i de fleste tilfælde, stå ude hele året rundt, da det er varmgalvaniseret og ikke ruster.
  • Perfekt løsning til murerarbejde.
  • Høj sikkerhed og findes i stilladskategorier 2-5 og kan holde til en belastning på op til 450 kg/m2.
  • Mulighed for tilkøb, som både kan supplere udstyret og øge sikkerheden.
  • Kan også benyttes af tømrer.

Ulemper ved murerstillads

  • Murerstilladset er sjældent foldbart og derfor fylder mere, når det ikke er opstillet.
  • Murerstilladser er underlagt en lang række regler fra Arbejdstilsynets reglement.

Prisen for murerstilladser

Prisen for et murerstillads varierer alt efter hvor højt, bredt og langt det skal være, samtidig er kvaliteten også afgørende for prisen. Med alt dette taget i betragtning, starter prisen ved 15 tusind kroner, for et komplet murerstillads, med en højde (arbejdshøjde) på 4 meter og længde på 6 meter. Derudover indgår ét træ trallelag, søjler og bøjlefastgørelser.

Sikkerheden ved murerstilladser

Arbejdstilsynet har skærpet reglerne for brug af murerstilladser og dermed øget sikkerheden.

Dertil findes der en række standarder, som producenterne af murerstilladserne skal overholde, når de fremstiller stilladserne.

Sikkerheden er et must, når det gælder arbejdsstilladser og stilladserne bliver afprøvet og vurderet ifølge nogle normer og bliver dertil typekontrolleret af diverse typesagkyndige (f.eks. Sveriges Typkontrollerad SPCR 064, TÜV eller Geprufte Sicherheit (GS). Normerne varierer fra land til land, men de fleste stilladser stemmer overens med standarderne.

Hvis du vil være helt sikker på sikkerheden, bør du kigge efter sikkerheds- og kvalitetsmærket EN 12810. Dette mærke er et tegn på, at stilladset er kontrolleret og lever op til de europæiske standarder.

Derudover bør du kigge efter, hvilken kategori stilladset går ind under – det er nemlig et udtryk for, hvor meget belastning stilladset kan holde til.

Læs mere om murerstilladser og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.

Klik her og få råd og vejledning om rengøring og vedligeholdelse af dit stillads.