Zarges Stillads – Så let er det

Zarges

Zarges er Europas ældste producent af stiger i aluminium og er grundlagt af brødrene Zarges i år 1933. Udover at de er Europas ældste, så var de samtidig de første i Europa, der forarbejdede letmetallet, aluminium.

Zarges

Der er mange fordele ved at arbejde med materialet aluminium – det er stabilt, korrosionsbestandigt, har en lav vægt og stor fleksibilitet.

Zarges brødrene var de første til at forene deres produkter med dette yderst effektive materiale og de grundlagde deres første filial i Danmark i år 1979. I de første 5 år havde de adresse på Vestre Teglgade 5 i Københavns Sydhavn og i år 1984 blev Zarges nødt til at flytte til en større adresse i Albertslund, som også er deres nuværende adresse. I Albertslund råder Zarges over hele 3000 m2, hvor der er etableret kontorer og et stort lager. Udover at filialen i Danmark leverer til det danske marked, så eksportere de også til Færøerne, Island og Grønland, til det har de 11 medarbejdere.

På verdensplan har Zarges ca. 1300 medarbejde og eksportere til 60 lande. Med denne enorme ekspansion igennem firmaets levetid, omsætter firmaet for mere end en milliard hvert år.


Sikkerhed, funktionalitet og knowhow

”Sikkerhed og kvalitet hænger uløseligt sammen og hos Zarges har de alt lige fra stilladser til opbevaringskasser i aluminium. ”

Med et Zarges stillads, får du kvalitet fra den førende på markedet og virksomheden lever samtidig op til alle standarder og har et DIN EN ISO 9001-certifikat.
Zarges tilstræber sig altid at leve op til alle love, standarder og bestemmelser, som er pågældende i de enkelte lande.

Hos Zarges vægter de sikkerhed og funktionalitet frem for alt. Og for at styrke sikkerheden, er Zarges stiger udstyret med to skridsikre endedæksler. Derudover er det muligt at tilkøbe yderligere sikkerhedsudstyr.
Mange års erfaring i produktion og udvikling er blevet én af Zarges styrker og igennem deres produktion opstår bl.a. optimale- og funktionelle stilladser.

Zarges udnytter de nyeste systemer og er i stand til at skræddersy enestående løsninger til deres kunder. Virksomheden har udført sådanne bestillinger til en bred vifte af kunder – alt lige fra industri- til den offentlige sektor i både ind- og udlandet. Denne unikke udviklings- og produktionsproces stemmer overens med både nationale og internationale standarder og har DIN EN ISO 9001-2008-certifikatet – denne standard er et udtryk for høj ensartethed i produktionen. Samtidig er ”Made by Zarges” et bevis for høj kvalitet. Dertil har virksomheden den nødvendige knowhow, der gør dem i stand til at rådgive, udvikle, planlægge og yde en god service.

Aluminium som materiale

Zarges har igennem flere års tæt samarbejde med deres kunder været innovative og har udviklet flere funktionelle stiger og stilladser. Deres seneste og mest legendariske opfindelse var den skridsikre og sammenfoldelige aluminiums arbejdsplatform.

Udover at aluminium er et letmetal, er det også yderst holdbart og genanvendeligt – det kan eksempelvis smeltes om og genbruges 100%. Det gør metallet både økonomisk samt økologisk og ved omsmeltning forbruges der kun 5% energi.

Aluminiums unikke egenskaber:

 • Metallet er ufølsomt over for temperatursvingninger og kan klare en temperatur fra -80 til +150 grader.
 • Aluminiummet er vand- og dampuigennemtrængeligt.
 • Modstandsdygtig over for UV-stråling.
 • Hygiejnisk – nemt at rengøre og dermed også anvendeligt på hospitaler og laboratorier.
 • Metallet er ikke-magnetisk.
 • Aluminium er elektrisk ledende.
 • Aluminium er langt mere formbart end plast og træ.
 • Metallet påvirkes ikke af vejr eller korrosionsbestandige oxidlag.

De mest populære stilladser

Zarges stillads specialløsninger

Specialløsninger er en del af Zarges stillads-produktsortiment og virksomheden har den nødvendige knowhow til at opfylde deres kunders krav til specialdesignede stilladser. I samarbejde med deres ingeniører giver de deres kunder en garanti for en optimal løsning.

Sikkerheden er stadig i top og overholder de gældende standarder og har et TÜV-certifikat.

For at få fingrene i et specialdesignet stillads, skal man blot ringe til kundeservicen og derfra vil man sammen med Zarges kunne finde en løsning.

Z 600, S-PLUS rullestillads (bred model)

Med Z 600’s bredde på 1,35 meter og arbejdshøjde fra 3,35 meter er det populært blandt håndværkere. Stilladsets bredde og længde (1,80, 2,50 eller 3,0 meter) gør det muligt for to håndværkere at stå på platformen og arbejde. I modsætning til rullestilladsstøtteben fra andre udbydere, har Zarges udviklet et nyt og mere sikkert trekantet støtteben (diameter på 50 mm), som samtidig er EN 131-certifikeret. Dette trekantede støtteben giver stabilitet og gør det mere sikkert at arbejde i højden.

Z 600’s egenskaber:

 • Integrerede diagonalstivere i gelænderne
 • Platforme for hver 2 meter – giver sikkerhed ved op- og nedtagning af stilladset.
 • Arbejdshøjde fra 3,35 – 13,20 meter.
 • Indgår i stillads kategori 3 og kan bære en max belastning på op til 200 kg/m2.
 • DIN EN 1004-certifikeret.
 • Udstyret med højdejusterbare standard hjul (200 mm.)

Læs mere om Zarges og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.