Stilladskursus – Få styr på sikkerheden

Vidste du, at hvis man enten opstiller, ændrer i opstillingen eller står for nedtagelse af et stillads (der er højere end 3 meter) skal man have et stilladskursus?

Et stilladskursus er sat sammen som en efteruddannelse og det er lovbestemt, at man har sådant et kursus, samt et certifikat, hvis man skal foretage nogle af ovenstående opstillinger og/eller nedtagning.

Dette er bestemt ved lov, da man har ville forsøge at øge sikkerheden og sænke antallet af arbejdsulykker ude på byggepladserne.

Stilladskursus

På diverse erhvervsrelaterede uddannelsescentre er det muligt at erhverve sig sådant et certifikat. Dog skal man igennem et kursus, som kan tage fra 1 dag til 15 dage – det varierer alt efter hvilket kursus eller kursussammensætning der er tale om.

Hvor kan man tage et stilladskursus?

Byggeriets uddannelser er stedet, hvor du kan erhverve dig et stilladscertifikat og de har uddannelsessteder rundt omkring i Danmark:

3 steder på Sjælland og øerne: Københavns Tekniske Skole i Glostrup, EUC Sjælland i Haslev og CELF i Nykøbing Falster.

5 steder i Jylland: AMU Nordjylland i Aalborg, Mercantec i Viborg, Aarhus Tech, Learnmark Horsens og AMU Vest i Esbjerg. 

Hvilket kursus skal man vælge?

Det er helt op til dit behov inden for stilladser, hvilket kursus du bør vælge. Derfor er der mulighed for at sammensætte flere stilladskurser og på den måde blive i stand til at opstille de(n) stilladstype(r), man har behov for.

De mest gængse kurser er dem, hvor du får viden og erfaring inden for opstilling, forankring, stabilitet, materialekendskab og nedtagning af de mest anvendte stilladstyper.

Alle stilladskurser som tages på Byggeriets Uddannelser er godkendt af Arbejdstilsynet. Når kurset er gennemført, modtager man naturligvis et certifikat fra uddannelsesstedet.

Vil du vide mere om stilladskurser, kan du kontakte vores partner hos Stigefabrikken.dk.