Rullestilladser – En god solid arbejdsplatform

Hvis du skal udføre et længerevarende arbejde i højden og ikke skal bære tunge materialer op og ned af stilladset – så vil et rullestillads være det rette stillads for dig.

Rullestillads
Rullestilladset er som ordet antyder, et stillads, der kan rulle – ved hjælp af de hjul der sidder nedenunder. Hjulene findes i flere størrelser og det skifter om man skal bruge dem på Ø12,5 cm. eller Ø20 cm. Hjulene kan ydermere justeres, så de passer i forskellige længder og alle hjul har en bremsefunktion.

Rullestilladset kan fås både i en smal- eller bred model og findes også i professionel- og hobby udgave.

Med et rullestillads får du et let, smart og fleksibelt stillads, som kan anvendes af alle i håndværkerbranchen – både tømre, elektrikere og gør-det-selv entusiaster.

Fordele og ulemper ved at vælge et rullestillads

Fordelene er mange, når det gælder rullestilladser og man kan i de fleste småopgaver være godt tjent med sådant ét. Stilladset er yderst fleksibelt og kan i de fleste tilfælde kombineres med andre genrer af stilladser, såsom folde- eller større facadestilladser. Nedenfor er der opstillet en liste over fordele og ulemper ved netop et rullestillads.

Fordele ved rullestilladser

  • Fleksibelt og let at samle og skille ad.
  • Kan opbygges op til 12 meter.
  • Fås i en smal udgave, hvis man skal arbejde, hvor pladsen er trang.
  • En god solid arbejdsplatform, hvor man kan arbejde uden problemer.
  • Vejer ikke så meget og oftest fremstillet i letvægts materialet aluminium.

Ulemper ved rullestillads

  • Der findes mere håndterbare stilladser, for eksempel foldestilladser.
  • Rullestilladser er sjældent foldbare og fylder derfor en del, når det ikke er opstillet.
  • Ikke en ideel løsning til helt store arbejdsopgaver.

Prisen for rullestilladser

Prisen for rullestilladser varierer alt efter kvalitet og mærke, men prisen starter ved få tusind kroner. Derudover er der mulighed for tilkøb og udbygningspakker.

Sikkerheden ved rullestilladser

Sikkerheden er et must, når det gælder arbejdsstilladser og stilladserne bliver afprøvet og vurderet ifølge nogle normer og bliver dertil typekontrolleret af diverse typesagkyndige (f.eks. Sveriges Typkontrollerad SPCR 064, TÜV eller Geprufte Sicherheit (GS). Normerne varierer fra land til land, men de fleste stilladser stemmer overens med standarderne.

Hvis du vil være sikker på sikkerheden, bør du kigge efter sikkerheds- og kvalitetsmærket DIN-/DS-/EN 1004. Dette mærke er et tegn på, at stilladset er kontrolleret og lever op til de europæiske standarder.

Derudover bør du kigge efter, hvilken kategori stilladset går ind under – det er nemlig et udtryk for, hvor meget belastning stilladset kan holde til.

Læs mere om rullestilladser og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.

Klik her og få råd og vejledning om rengøring og vedligeholdelse af dit rullestillads.