Skorstensstillads – Til nybyg og renovering

Et skorstensstillads er den sikreste løsning, når man skal op og arbejde på de øverste tegl af huset.

Stilladser i denne kategori anvendes typisk af skorstensfejere, malere og murer, som alle af og til arbejder i og omkring en skorsten.

Opsætning og nedtagning kan klares på ganske kort tid, da konstruktionen af skorstensstilladset er enkelt og lige til. Men hvis der skulle opstå problemer i situationen, kan det anbefales at ringe til forhandleren og spørge om hjælp, eller på egen hånd få fat i en stilladsmontør.

Et skortensstillads er den sikreste løsning, når man skal arbejde på husets skortsten eller øverste tegl.

Alternativer til et skorstensstillads

Der findes flere alternativer, når det gælder arbejde på taget. Flere vælger ofte de(n) altid trofaste tagstige eller –trin, men hvis man vil arbejde sikkert i højden er skorstensstilladset uden sammenligning det mest sikre og effektive redskab.

Tagvindue stilladser, bestående af facade- eller foldestillads, bliver også anvendt til arbejde ved skorstenen. Dog er hovedformålet med et tagvindue stillads, som ordet også antyder, at arbejde ved et tagvindue. Men med få justeringer og ændringer af stillads konstruktionen, kan man transformere stilladset, så det også kan bruges i og omkring skorstenen.

Enkelt- eller dobbeltsidet skorstensstillads

Der findes både skorstensstilladser, som er enkelt- og dobbeltsidet og de opfylder i sidste ende det samme behov – men spørgsmålet er bare om man har brug for stillads på begge sider af skorstenen?

Som skorstensfejer har man måske ikke behov for at kunne komme ned i skorstenen fra begge sider af taget – derfor vil det være rigeligt med et enkeltsidet stillads.

Som murer eller maler, vil det derimod være fordelagtigt, at kunne komme hele vejen rundt i sit arbejde.

Prisen er ikke dobbelt så høj, hvis du vælger et dobbeltsidet skorstensstillads – som man ellers skulle tro. De dobbeltsidede stilladser har en fornuftig pris og med funktionen taget i betragtning, er det hver en øre værd.

Prisen for et skortenstillads

Prisen afhænger, ligesom alle andre stilladser, efter kvalitet og mærke. Prisen for et komplet skorstensstillads starter fra 15 tusind kroner.

Det sikreste valg

Hvis man i sit arbejde aldrig går på kompromis med sikkerheden kan det klart anbefales at anvende et stillads frem for en stige, når man skal arbejde længere tid i eller omkring en skorsten.

Det der taler for at vælge et stillads:

  • Hvis man investerer i et skorstensstillads bliver man langt mere effektiv i sit arbejde.
  • Man skal ikke balancere på stige eller trin.
  • Hvis man dagligt/ugentligt arbejder længere tid i eller omkring en skorsten.

Det der taler imod at vælge et stillads:

  • Hvis man kun én gang årligt arbejder i eller omkring en skorsten – er det måske ikke omkostningerne værd.

Læs mere om skorstensstilladser og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.

Klik her og få råd og vejledning om rengøring og vedligeholdelse af dit skortstensstillads.