Wibe – en sikker løsning på alle niveauer

Wibe stilladser og stiger

– ”Hvis der ikke står Wibe på din stige, bør du nok heller ikke stå på den”

Wibe Ladders produkter er udviklet og fremstillet med omhu og der bliver aldrig gået på kompromis, når det gælder sikkerhed. For hos Wibe er verdens hårdeste krav ikke nok, så de tester det lige 99.999 gange mere. Så når myndighederne eksempelvis kræver, at en arbejdsbuk skal kunne bære én koncentreret belastning på 300 kg. uden at gå i stykker, så gentager Wibes det yderligere 99.999 gange, for at sikre, at alle deres produkter holder det, de lover. Disse tests bliver taget regelmæssigt og i tæt samarbejde med SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), som er dem der typegodkender Wibes produkter.

Wibe stilladser og stiger

Tre trin – med sikkerhed i hvert ét trin

I Wibes katalog kan man se en fremgangsprocedure, som de råder deres kunder til at følge, for netop at komme hjem med det rigtige produkt.

1. Vælg det rette produkt

Først og fremmest skal man vælge en produktkategori, har du brug for en stige eller et stillads? Ved den beslutning, kan der være mange overvejelser og hvis man blot skal bruge 10 minutter på en opgave, vil en stige kunne være tjenstlig. Men skal man derimod arbejde længere tid, vil et stillads være det bedste redskab. Fordi risikoen for arbejdsskader er større, når du står anspændt og arbejder på en stige i mere end 10 minutter og det er samtidig ulovligt ifølge arbejdstilsynets reglement.

Derefter skal man tage udgangspunkt i hvor krævende og ofte man skal bruge redskabet. Til det har Wibe inddelt deres produkter i anvendelses- og sikkerheds kategorier – for jo oftere man skal anvende redskabet, desto højere sikkerhed. Redskabskategorierne kaldes: PROF+, PROF og HOME.

2. Anvend stigen korrekt

For at undgå ulykker, skal man være omhyggelig ved opstilling af redskaber og altid anvende redskabet korrekt. Når det handler om stiger eller stilladser, er hældning, underlag og forankring noget man skal være opmærksom på. Med enkle hjælpemidler og det rigtige tilbehør kan du hver gang arbejde sikkert i højden.

Følgende stiger bør kun anvendes, når de er afstivede og forankrede:

 • Klatrestige som er mere end 5 meter høj.
 • Fritstående stige med platform og knæstøtte og hvor der er mere end 2 meter op til platformen.
 • Andre fritstående stiger, som er højere end 3 meter.

3. Efterse stigerne én gang om året

Har du fået efterset din stige, arbejdsbuk eller stillads inden for det sidste år? Hvis ikke, så bør du få det gjort med det samme. For hvis arbejdstilsynet kommer forbi og du ikke kan dokumentere, at din stige/arbejdsbuk/stillads er efterset, kan du få et ”strakspåbud” eller forbud mod at anvende redskabet.
Rigtig arbejdshøjde – Rigtig ergonomi

Foruden kvalitet og sikkerhed, så er rigtig ergonomi en vigtig faktor hos Wibe og Wibe har derfor udarbejdet tre kategorier (lav, middel og høj), som kan være en rettesnor for dig, når du skal vælge dit redskab.

Lav
. Anbefales til arbejde i en højde op til 1,25 meter (ståhøjde). Hvis du eksempelvis skal lave en elinstallation eller løse småopgaver derhjemme.

Middel. Stiger og platforme anbefales til arbejde i en højde på omkring 3 meter (ståhøjde).

Høj. Stiger og stilladser til arbejde på højder over 3 meter (ståhøjde).

Bra arbetsmiljöval, patenteret og registreret EU-design (RCD)

Wibe har alt lige fra stiger som redder liv til et let, smart og fleksibelt stillads og flere af dem bærer mærket ”Bra Arbetsmiljöval”.

Mærket er et udtryk for, at produktet, det sidder på, overholder mere end lovkravende og EU’s retningslinjer.

Mærket optræder oftest på produkter som stiger, platforme og arbejdsbukke og bag hvert et produkt ligger der mange års viden, erfaring og ikke mindst produktudvikling. Partnerne bag ”Bra Arbetsmiljöval” er blandt andet Wibe Ladders selv og RS-gruppen. De deler visionen om, at øge sikkerheden og samtidig (så vidt det er muligt) afskaffe ”farlige” produkter fra arbejdspladserne.

En del af Wibes produkter bærer mærkerne fra Registered Community Design (RCD) og Patent Info. Mærket RCD betyder, at Wibe har registreret deres produkts design hos RCD. Patent Info-mærket er et udtryk for at Wibe enten har eller søger om patent på det mærkede produkt.

De mest populære stilladser

WHS 400 foldbart stillads

Dette stillads er populært blandt håndværkere og et meget stabilt håndværkerstillads i lastklasse 3, som kan opbygges til en højde på 2,3 meter (ståhøjde). Udover, at stilladset er foldbart, så er det samtidig let at transportere og med alt dets tilbehør, kan man få opbygget et godt og sikkert stillads.

WHS 400’s egenskaber:

 • Udstyret med låsebare hjul for sikker opbygning.
 • Foldbar ramme
 • Smidige horisontal- og diagonalstivere med låsekløer
 • Medfølgende støtteben, som forhindre at stilladset vælter


Wibe RT 1400 rullestillads

Er populært hos de professionelle håndværkere, som virkelig ønsker et bredt solidt rullestillads og som ikke går på kompromis med sikkerheden. Med Wibe RT 1400 rullestillads får du et komplet stillad, som er let at bestille og let at udbygge. Der er kredset ved detaljerne og alle elementerne er udført i de bedste materialer, samt man har sørget for ekstra store arealer på platformene. Alt dette, sammen med det dertilhørende tilbehør, får du et sikkert stillads til når du skal arbejde i højden.

RT 1400’s egenskaber:

 • Låseklo med ergonomisk greb
 • Stor arbejdsplatform med lem
 • Sikker montering
 • Justerbare 200 mm. robuste hjul
 • Overlappende afstivning
 • Komplet stillads med dertilhørende sikkerhedsmateriale

Læs mere om Wibe Ladders og bestil direkte fra Stigefabrikken.dk her.